Gå till innehåll

Fastighetsjour/Störningar

Fastighetsjour

Avloppsstopp, vattenläcka, elfel och låsöppning efter kontorstid Unit Security Sweden tel: 070-034 78 13

Om du låst dig ute tillkommer en debiteringsavgift, samt att du måste på lämpligt sätt styrka att du bor i lägenheten i form av hyresavtal, legitimation etc.

Störningar​

Som hyresgäst i ett flerfamiljshus är det viktigt att komma ihåg att grannarna  bor ”vägg i vägg” med dig. Tänk på att inte spela hög musik eller föra oväsen på  annat sätt. Särskilt viktigt är detta på kvällar och nätter.

Du som är hyresgäst  är ansvarig för alla som tillhör hushållet men också för dem som besöker  lägenheten. Tänk också på att ta hänsyn till grannarna i de gemensamma  utrymmena i fastigheten samt på innergårdar o.s.v.

Om du själv blivit störd  av t.ex. hög musik eller annat från din granne är det bra om du hör av dig till oss. Vi kontaktar din granne för att informera om att han  eller hon stört omgivningen på något sätt. Vi talar aldrig om för den störande  grannen vem som påtalat problemet så dra dig inte för att informera oss om vad  som hänt! Det bästa är naturligtvis om du själv pratar direkt med din granne  och på så sätt finner en lösning på problemet.

STÖRANDE GRANNAR Leva och bo tillsammans

I ett flerfamiljshus ska många människor leva tillsammans. Människor med olika intressen, vanor, arbetstider, i olika åldrar och kanske från olika kulturer. Och det går bra i de allra flesta fall.

Man visar varandra respekt och förståelse och grannsämjan är god. Det har vi på det allra flesta håll inom AB Boxholmshus.

Men det finns undantag. En del av våra hyresgäster störs av sina grannar. Det kan kännas så besvärligt att man t o m överväger att flytta. Störande grannar kan förvandla ett bra boende till en mardröm.

Vad räknas som störande grannar?

Vissa ljud måste naturligtvis tillåtas i ett flerfamiljshus. Vardagliga ljud och tillfälliga störningar hakar du säkert inte upp dig på. Genom att prata med varandra, grannar emellan kan man komma tillrätta med många störningsproblem. Om du t.ex. berättar för din granne att du tänker ha fest så har han säkert överseende med det om det bara sker vid enstaka tillfällen.

Exempel på störningar du inte behöver finna dig i

  • stereoanläggning som spelar på hög volym
  • annan musikutövning i lägenheten på olämpliga tider
  • en hund som skäller högt och länge
  • att man tappar vatten i badkaret mitt i natten
  • upprepade bråk och skrik i lägenheten
  • upprepade fester, ev. i samband med sprit och narkotika
  • att man borrar och spikar eller hamrar på olämpliga tider

Vi står på din sida

En av våra viktigaste uppgifter är att se till att du trivs som hyresgäst hos oss.

Självklart skall du inte behöva stå ut med att grannarna väsnas eller känna att du måste flytta för att få lugn och ro.

Om du har problem med störande grannar vill vi hjälpa dig att lösa problemet så snabbt som möjligt. Enklaste sättet är att du kontaktar vår reception under kontorstid Tel. 0142-895 10 eller under kvällar och helger Unit Security Sweden tel: 070-034 78 13

Vad händer med den som stör

Vi kontaktar den störande och påminner om hans/hennes skyldighet att visa hänsyn mot sina grannar. I de flesta fall upphör störningen efter det. Om problemet inte går att lösa, går ärendet i sista hand till rättslig prövning och avhysning.