Gå till innehåll

In-/utflyttning


Första vardagen i varje månad räknas som in- och utflyttningsdag. Från och med klockan 12.00 denna dag har den nya hyresgästen tillgång till lägenheten. Om flyttdagen infaller på en lördag, söndag eller allmän helgdag blir in- respektive utflyttningsdagen först nästkommande vardag.

Nycklar

Nycklar till lägenheten hämtar och lämnar du på AB Boxholmshus kontor. Om du flyttar in och tar emot nycklarna av den tidigare hyresgästen ska du kontakta AB Boxholmshus för att kontrollera att du har fått alla nycklar.

Städning

Börjar det dra ihop sig till flytt? Då är det också snart dags för flyttstädning. Det är viktigt att flyttstädningen är ordentligt gjord. Om lägenheten inte är ordentligt städad när du flyttat kan du bli ersättningsskyldig. Du kan kontakta vår städledare om du behöver hjälp med städningen. Checklista för Flyttstädning Pdf, 238.1 kB.

Du kan också kontakta reception på AB Boxholmshus om du har du frågor om städningen av lägenheten.

Tänk på att om du ställt undan inventarier som tillhör lägenheter, till exempel innerdörrar eller hatthylla, måste dessa finnas tillgängliga när du flyttar ut.

Besiktning

Tänk på att boka besiktning av lägenheten i god tid före avflyttning.

Uppsägning

Uppsägning ska alltid vara skriftlig och skickas till AB Boxholmshus. Uppsägningstiden är tre kalendermånader och räknas från sista datumet i den månad som uppsägningen kommer oss tillhanda. När du har sagt upp ditt hyreskontrakt är du skyldig att visa lägenheten för nästkommande hyresgäst.

När vi tagit emot din uppsägning skickar vi en bekräftelse till dig. Hyresgästen bör närvara vid besiktning. Vi rekommenderar att de eventuella skador du förorsakat i lägenheten åtgärdas innan besiktningstillfället.

Att tänka på

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (www.skatteverket.se/flytta Länk till annan webbplats.) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.  Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se Länk till annan webbplats.).

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

När det gäller elleverantör väljer du förstås själv vem du vill anlita. När du flyttar in bör du kontrollera att du har giltig hemförsäkring och att försäkringsbeloppet är tillräckligt stort. Har du ingen hemförsäkring rekommenderar vi att du omgående tecknar en.