Gå till innehåll

Hemförsäkring

Tänk på att teckna en hemförsäkring!

Om olyckan skulle vara framme och du förorsakar en skada i din lägenhet riskerar du att få betala kostnaderna för att återställa lägenheten i det skick den hade före skadan. Det kan handla om flera hundratusen kronor vid en brand.

En hemförsäkring går in och täcker kostnader för förstört lösöre och också de kostnader som du riskerar att drabbas av för återställningen av lägenheten.

Du kan välja vilket försäkringsbolag du vill, men om du vill kan teckna din hemförsäkring hos Länsförsäkringar här. Länk till annan webbplats.

Om olyckan händer

Försäkringar och dylikt

En del av hyran används för reparationer och underhåll, men bara för normalt slitage.

Reparationer av skador som orsakas av oaktsamhet, åverkan eller rent missöde , får du stå för själv. Skulle du t ex råka skada badkar, tvättställ eller wc stol, slå sönder en ruta, riva sönder tapeten, göra märken eller hål i golvbeläggningen så blir du ersättningsskyldig.

En skada kan ju lätt uppstå till följd av en olyckshändelse eller skador som grannar eller utomstående orsakar t.ex. brand eller vattenskador. För att du skall få ersättning för dina skadeanspråk måste du ha en hemförsäkring, så även om du är aktsam kan du drabbas.

Har du en hemförsäkring ? Om inte så bör du skaffa en! Det är det enda sättet för dig att få ersättning om .t ex ditt hem rök/vattenskadas eller du råkar ut för ett inbrott. Om du inte har hemförsäkring måste du själv betala de skadade eller stulna sakerna. Har du råd med det?

En hemförsäkring ger dig ersättning vid de flesta skador, t ex i följande fall:

BRAND * INBROTT * VATTENSKADOR

Hemförsäkringen gäller alla saker som finns i ditt hem, även sådana föremål som du hyrt eller lånat. Den omfattar också saker som du har med dig när du är ute och reser.

För att minska inbrott är viktigt att du inte förvarar stöldbegärliga föremål i ditt förråd.

Det är viktigt att du som hyresgäst kontaktar AB Boxholmhus om du upptäcker läckage på element, vattenlås, kranar och dylikt. Detta för att minimera skador.

Information om förvaring av brandfarliga vätskor i flerfamiljshus. Pdf, 1.3 MB, öppnas i nytt fönster.

En vanlig trerummare fylls med rök på bara ett par minuter, även vid en liten brand. Röken väcker inte, den söver. Alla AB Boxholmshus lägenheter är försedda med en brandvarnare som varnar dig om det börjar brinna. Du kan givetvis själv införskaffa dig fler brandvarnare för att öka säkerheten. Eftersom rök och värme stiger uppåt skall brandvarnaren monteras i taket. Brandvarnaren avger signal om batteriet börjar ta slut. Batteriet byter du själv när det är dags.

Finns det bara en brandvarnare skall den vara placerad i hallen utanför sovrummet, för att väcka dig och din familj i tid, innan utgångarna är blockerade av giftig rök.