Gå till innehåll

Tvättstuga

Tvättstugan är kanske det viktigaste gemensamma utrymmet i hela huset. Då det är många hushåll som använder den är det viktigt att var och en tar ansvar för att följa de ordningsregler som finns för tvättstugan.

Boka enligt de regler som  gäller i din tvättstuga och kom ihåg att avboka om du inte har möjlighet att  utnyttja tiden.

Följ noga anvisningarna för samtliga maskiner i tvättstugan och bryt alltid strömmen med huvudströmbrytaren när du är klar. Kontrollera också locket till centrifugen så att det ej kan öppnas under gång och försök ej öppna locket med våld eftersom det kan skada säkerhetsbrytaren .

Var rädd om maskinerna! Tänk på att alla extrautgifter, som t ex en reparation av en tvättmaskin, medför kostnader som i slutänden betalas av er hyresgäster. Bygelbehå  och dylikt  som kan skada tvättmaskinen skall läggas i tvättpåse.

Upptäcker du något fel med utrustningen i tvättstugan är det viktigt att du omgående anmäler det till oss så att inte nästa användare blir lidande.

Lämna tvättstugan i tid så grannen som står på tur får fri tillgång till den. Städa ordentligt efter dig, tvättstuga och torkrum ska vara i det skick du önskar när du själv ska tvätta.

Alla som har bott i hyreshus vet att tvättstugan ofta är en grogrund för konflikter grannar emellan. Varför just tvättstugan kan ge upphov till stridigheter beror kanske på att ingen annan plats i ett hyreshus är så beroende av samarbete.

Vad kan vi då göra för att slippa bråk om tvättstugan?

Först och främst - städa efter dig och kom i håg att tvättstugan bara får användas av hyresgäster hos AB Boxholmshus. En bra riktlinje är att alltid lämna tvättstugan och torkrummet i samma skick som du vill finna dem då du ska tvätta. Se till att boka tid rätt, efter de bokningsregler som finns i ditt bostadsområde. Avboka en tid du inte längre behöver så fort som möjligt så kanske du gör en granne glad.


Bokningsinstruktion till användare av bokningssystemet till tvättstugan Dalgårdsgatan 5 och Bjursdalsvägen 19

För att se bokningsinstruktion gå in HÄR! Pdf, 185.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Inloggning till internetbokningen gå in HÄR! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Användarnamn är e-postadress eller siffrorna efter MLD på nyckelbrickan. Lösenord är PIN-kod 1234.

E-postadress och lösenord ändras under "inställningar" efter inloggning med bricka.