Gå till innehåll

Återbruksboa


BOA

Återbruksboa finns på Dalgårsdgatan 2 och bedrivs av styrelsen för det lokala fritidsrådet i Boxholmshus. Boxholmshus står för lokalen och de som arbetar där gör det ideellt.

 

Boa som det kallas startade 2011 av att det slängdes så mycket fina saker i grovsopprummen i Boxholmshus. Istället för att slänga sakerna kom de på idén att återanvända sakerna. Hyresgästerna fick i stället lämna det till dem och Boa kunde i sin tur ge dem vidare till andra hyresgäster som var i behov av dem. Detta har sedan fortsatt och det uppskattas av hyresgästerna i Boxholmshus.

 

Alla får lämna saker till Boa. Vill man lämna saker så behöver det vara rent och helt och man lämnar dem på Boas öppettider som är på onsdagar mellan kl. 15.00-17.00.

 

Idag finns det bland annat köksinredning, möbler, kläder, leksaker, vasar, tavlor mm.

 

Boa är till för alla hyresgäster i Boxholmshus och alla hyresgäster har rätt till att hämta 3 saker/vecka gratis.

 

Boa har även hjälpt till flyktingarna från Ukraina med saker till sina boenden.

-Det kändes riktigt bra att kunna hjälpa dem och de var så tacksamma för vad de fick, berättar Maria Ågren som är med i styrelsen för Boa.


Det finns även en liten lokal som alla hyresgäster kan hyra gratis. Ett jättebra alternativ om du vill ha ett möte eller liknande. Bokning av lokalen sker via Boa.

 

Har du inte varit där så ta gärna ett besök hos dem.

 

Tillsammans hjälps vi åt!