Gå till innehåll

Utbildning Psykisk hälsa för äldre!

Boxholms kommun anornar en utbildning till första hjälpen till psykisk hälsa för äldre.

Våga fråga! Bli första hjälpare för äldre!

Välkommen till en utbildning till första hjälpen till psykisk hälsa för äldre.

Boxholms kommun erbjuder dig till en utbildning som i din vardag och i ditt arbete möter äldre personer och är intresserad av att få nya verktyg för att hjälpa dem till en bättre psykisk hälsa.

Hjälp oss förebygga självmord!

Metoden heter Mental Health First Aid (MHFA) och är ett australiensiskt utbildningsprogram och som Nationellt centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa (NASP) vid Karolinska institutet ansvarar för och utbildar instruktörer i hela Sverige.

Nu erbjuds den här utbildningen dig! Utbildningen ger dig kunskap kring kristalltillstånd, hur man tar sig igenom dessa och hur man söker hjälp. Självdestruktivt beteende och självmord lyfts fram tillsammans med olika former av psykiska sjukdomar som depression, ångest, substansbrukssyndrom och psykossjukdomar. Utbildningen lär dig hur man lyssnar utan att värdera, ger bekräftelse och information och hur man uppmuntrar till att söka professionell hjälp och andra självhjälpsstrategier. Mer information hittar du här.

https://ki.se/nasp/mhfa-forsta-hjälpen-till-psykisk-halsa Länk till annan webbplats.

Utbildningen hålls i Boxholms Kommun den 26 och 28 februari på Bjurdalens servicehus, lokala Stora samlingssalen. Utbildningen är heltid mellan kl. 08.30-17.00. Det ingår fika, lunch och manual. För dig som är aktiv i en förening eller som politiker i kommunen erbjuds utbildningen gratis. Även du som är anställd inom kommunen är utbildningen gratis, dock måste din chef godkänna deltagandet först.

Du är välkommen att anmäla dig via mail till: louise.hagberg@boxholm.se

Du behöver anmäla dig senast 12 februari! Det är max 20 deltagare per kurstillfälle.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:

Louise Hagberg 070-243 02 40 louise.hagberg@boxholm.se

Jonas Cannervik-Wass 070-234 30 01 Jonas.cannervik-wass@boxholm.se

En grön bild med en våg, på ena sidan är det ett huvud och på andra sidan en sjukhusväska.

Uppdaterad 2024-02-08 av Lotta Karlsson