Gå till innehåll

INVIGNING AV MATSALEN PÅ ÅSBOSKOLA!

Torsdag 5 maj 2022 tog Boxholmshus tillsammans med huvudentreprenör Åhlins och Ekeroth Byggnads AB det första spadtaget för Åsbo skolas nya moderna tillagningskök och matsal i ljuv och lantlig miljö. Med på första spadtaget var Fredrik Noaksson, VD Boxholmshus, Niklas Odeheim, fastighetschef Boxholmshus, Claes Sjökvist, kommunstyrelsens ordförande, Linda Hammarström, kommundirektör, Christina Nessvi, rektor Åsbo skola, Markus Gustafsson, kostchef Boxholms kommun, Projektkompaniet, projektkonsult samt elever och personal från Åsbo skola.

Nu står huskroppen klar och den 17 April var det dags för invigning för skolelever på Åsboskola.

Arbetet har flytet på riktigt bra och gått enligt tidsplanen.

Åsbos nya matsal som vi började diskutera för 3 år sedan.

Kommunalrådet Claes Sjöqvist och vår VD på Boxholmshus invigde den nya matsalen tillsammans med en elev från Åsbo skola.

Eleverna tyckte det var riktigt lyxigt att få en så stor och fin matsal.

När Claes frågar om de känner igen något från den ”gamla matsalen” ropar de Anna och Annette, kökspersonalen

Den första maten som serverades i den nya matsalen var Flygande Jacob med en stor salladsbuffé och choklad pudding med grädde som efterrätt

Nu lämnar Boxholmshus över byggnaden till Boxholm kommun.

NU STÅR HUSKROPPEN KLAR.

Arbetet har flytet på riktigt bra och gått enligt tidsplanen.

Det är ett modernt kök i äldre design med utsikt mot åkern som ligger bredvid skolan. Längst upp på huset sitter en välling klocka som symboliserar den äldre stilen.

Inne i lokalen har man ett stort kök med nya maskiner och stor yta där man lätt kan laga god mat till alla elever samt att det blir lättare för kökspersonalen som kan arbeta i en bra arbetsmiljö.

Stort kylrum och stora förråd som maten kan förvaras i samt omklädningsrum och kontor till personalen.

I matsalen finns det även ett tillagningskök för enklare beredning som man kan nyttja om man hyr lokalen.

I kapprummet finns väl tillbyggt med upphängning till skolans jackor och skor samt en stor handikapps toalett med dusch samt fler toaletter.

Asfalterad Parkering samt nya cykelställ är på plats. Nya träd har planterats och gräs har lagts utanför den nya matsalen.

Invigningen kommer att ske för barnen måndagen den 17 April.

MÅLET ÄR ATT BOXHOLM SKA ERBJUDA SVERIGES BÄSTA SKOLMAT

Den nya matsalen skapar god måltidsmiljö med ca 70 platser, vilket är en utökning med ca 20 platser. Det moderna tillagningsköket är anpassat efter dagens- och framtidens verksamhet och krav. Matsalen kommer även att ha ett pentry och kan hyras ut till andra ändamål.

Den nya byggnaden blir Strålsnäs nya trygghetspunkt.

KONTAKT

Niklas Odeheim, fastighetschef Boxholmshus
niklas.odeheim@boxholmshus.se
0142-896 97