Gå till innehåll

Trygghet och säkerhet!

Trygghet och säkerhet

Du ska alltid kunna känna dig säker och trygg i och kring ditt hem. Att skapa trygga, trivsamma och säkra hem är någonting vi gör tillsammans och vi vill därför berätta lite mer om vad vi gör och vad du själv kan tänka på.

Vad kan du själv som hyresgäst göra?

Om du känner dig störd av en granne är det alltid bra att ta upp detta direkt med grannen.
Har du själv inte möjlighet att påpeka detta tar du kontakt med Boxholmshus Bovärd på telefon 072-512 54 82 mellan kl. 08.00-15.00.

Om störningen sker utanför kontorstid ringer du istället Boxholmshus på telefon 0142-89 510. När du anmäler en störning måste du lämna namn och telefonnummer.
Anledningen till detta är att vi kan behöva nå dig för mer upplysningar. Vi lämnar dock aldrig ut uppgifter om vem som anmält en störning till den som stört.

Vad gör Boxholmshus?

Boxholmhus har personal som arbetar med allvarliga eller upprepande störningar. Om vi får in klagomål eller störningar kontaktar vi alltid den som stör. I första läget
ger vi information om anledningen till klagomålet. Vid upprepande eller särskilt allvarliga störningar skickar vi ett formellt störningsbrev. Om den störande, trots detta, inte upphör kan det leda till uppsägning av hyreskontraktet.

VID ORO FÖR VÅLD BER VI DIG AV OMTANKE ATT:

  1. Hämta hjälp av andra! Fler grannar kan bidra till att skapa mer trygghet.
  2. Knacka på hos grannen.
  3. Ring polisen. Kontakta alltid polisen i första hand vid situationer som upplevs akuta eller hotfulla.

DET KAN VARA LIVSAVGÖRANDE ATT KNACKA PÅ!

KOM IHÅG ATT INGEN KAN GÖRA ALLT - MEN ALLA KAN GÖRA NÅGOT!

Uppdaterad 2023-09-22 av Lotta Karlsson